Siirry pääsisältöön

Antoisa päivä kaupungilla ystävän kanssa

Noniiin nyt on juhlavaateliikkeitä kierretty. Kävimme kaiken kaikkiaan yhteensä muistaakseni neljässä liikkeessä. Kaikki sijaitsivat siis Turun keskustassa. Kävimme Halosella, Muotitalo Ra-KessaJane's Stylessä, sekä oikeassa häävaateliikkeessä Fiancéessa. Mistään muualta emme löytäneet mitään edes mitä olisi voinut ajatella kokeilevansa, kuin viimeiseksi mainitsemastani Fiancéesta.
http://www.fiancee.fi/yhteystiedot.html
Fianceen asiakaspalvelu oli ensiluokkaista ja asiantuntevaa. Koin itseni todella tervetulleeksi ja pystyin heti vapautuneesti kertomaan heille toiveistani. Vaikka heillä oli ajan varannut asiakas paikalla, henkilökuntaa riitti myös keskustelemaan kanssani. Toinen heistä tiesi heti mitä Steampunk tarkoittaa ja minkätyyliset mekot sopivat teemaan. Hän osasi heti näyttää kaksi juuri senlaista mekkoa, joita olen haeskellut ja alkoi välittömästi ideoida, kuinka pukua voisi muokata haluamaani suuntaan. Olin todella yllättynyt, sillä en ollut ajatellut löytäväni tuollaisesta liikkeestä mitään mikä miellyttäisi minua ja vastaisi hakemaani mielikuvaa unelmieni morsiuspuvusta. Siinä ihmetyksessä unohdin aivan tyystin ottaa kuvia mekoista ja mikä oleellisempaa, tutkailla myös hintatasoa, joka tietysti on huomattavasti korkeampi erikoisalanliikkeissä, kuin tavallisissa juhlavaateliikkeissä. Halosen, Muotitalo Ra-Ken ja Jane's Stylen tyylisissä liikkeissä, jossa kävimme hintataso heittelee siinä 300 euron kummallakin puolella, kun taas häävaateliikkeiden kustomoidut ja mittatilaustyönä tehdyt mekot kulkevat luullakseni 1000-2000 euron molemmin puolin. Aikaisemmat harkitsemani mekot ovat olleet nettikaupasta nimeltään JenJenHouse, joka on todella edullinen verrattaessa näihin yli tuhannen euron puhuihin. En siis todellakaan ole ajatellut maksaa niin paljoa mekosta, jota voin käyttää vain kerran elämässäni, mutta Fianceen nettisivu lupailee kaiken hintaisia mekkoja jokaiseen budjettiin, joten olen vielä avoimin mielin ja varaan tuonne ajan maanantaina ja menemme sovittamaan noita kahta mekkoa äitini kanssa ensi viikon perjantaina. Tällä hetkellä elellään siis viikonloppua, joten viikon verran pitäisi vielä jaksaa odotella, että pääsisi ensimmäistä kertaa vetämään prinsessatamineet niskaansa ja näkemään minkäslainen mörrimöykky se sieltä peilistä oikein kurkistaa. Kehtaako astella alttarille unelmiensa miehen kanssa vaiko eikö. Toivon hartaasti etteivät nämä mekot olisi sieltä kalleimasta päästä, mutta saattaa olla että joudun pettymään pahemman kerran. Harvemmin on kohdannut halpa hinta ja täydellinen mekko toisiaan vuosien varrella.... 
Mutta joo, toinen asia mikä tuli yllätyksenä on, että itse asiassa minulla alkaakin olla mekon kanssa aika kiire, jos sen meinaan tosiaan häävaateliikkeestä hankkia! Myyjän tiedustellessa häidemme ajankohtaa vastasin, että vasta elokuussahan nuo taitavat olla, jolloin myyjän silmät meinasivat pudota päästä ja hän huudahti kovaan ääneen VASTAKO! Hän teki meille selväksi, ettei aikataulumme olekaan yhtään liian aikainen, vaan päin vastoin. Kuulemma suurin osa on jo tilannut heinäkuun mekkonsa ja ompelimoissa pitää kiirettä tähän aikaan vuodesta, joka on tietysti näin kun miettii, aivan päivän selvä asia. Elikkäs kaipa tähän on nyt sitten oikeasti alettava paneutua ihan kunnolla, jotta joku kermakakku päälleni elokuuksi saataisiin.

 Aikaa meillä tähän kierrokseen kahvitteluineen kaikkineen taisi vierähtää 3-4 tuntia, joten jos siis häämekkoa lähtee etsimään kannattaa varata sitä aikaa. Mulla nyt onneksi helpotti hommaa se, ettei tarvinnutkaan ottaa lasta mukaan häseltämään, kun jäikin isänsä kanssa kotiin siksi aikaa. Luultavasti oltaisiin ehkä käyty yhdessä tai kahdessa liikkeessä, jos olisi ollut tyttö mukana ja nekin ryntäilty kiireessä läpi. Tuo ei nimittäin nykyään paljoa paikallaan pysy, ellei sitten ole kännykkä kädessä ja lastenohjelma pyörimässä, mutta ei sitäkään voi koko aikaa tehdä. On koitettu laittaa selkeät rajat miten paljon voi sitä ruutua päivässä töllöttää. Vaikka kovasti olisi kiinnostunut etenkin puhelimesta, kun on sitä oppinut niin sujuvasti käyttämään. Ihan uskomatonta miten yhtäkkiä se vaan oppi avaamaan puhelimen, rullaamaan aloitusnäytöstä itsensä valokuviin, sieltä albumeihin ja sitten vaan selaamaan kuvia ja vidoita, jotka myös osaa itse laittaa päälle tai pois. Osaa hän myös kirjoittaa ja lähettää tekstiviestejä, mutta voitte kuvitella ettei lukutaidottoman viesteissä paljoa tolkkua ole. Muutaman kerran olenkin ollut vähän nolossa tilanteessa, kun hän on lähetellyt hirveät määrät hymiöitä tai sijaintitietonsa jollekin tuttavalleni. Ei onneksi mitään sen ihmeellisempää, mutta tarkkana täytyy olla mihin hän itsensä joka kerta päätyy näpyttelemään.

Olen tehnyt muutamia pieniä hyväksi havaittuja hankintoja eilen, sekä tänään ja haluan esitellä ne teillekin. Tässä siis kuvat, sekä ensimmäinen päivän asukokonaisuus!

Näitä ihania monikäyttöisiä huiveja, joita olen metsästänyt jo pitkään löytyi uudesta lempparikaupastani Tigeristä vaivaiseen euron kappalehintaan! Ja olihan se sitten pakko ottaa sekä musta, että punainen ja tietty myös ihana pinkki! Saattaa olla että joudun vielä hakemaan muutaman värin lisää, jotta saan tyttärellekin kaikkiin asuihin sopivat huivit! Rakastan ihan hirveästi pukeutumista ylipäätään, sekä pukea tytölle kaikkia ihania vaatteita. Hän kun näyttää kaikissa niiiiin supersöpöltä, etten voi millään vastustaa, kun kohdalle osuu jotain kivaa. Yleensä aina aleista bongaan suurimman osan vaatteista, sekä kirppareilta. Shoppaholic or what..

Tigerista uusi harja vanhan rikkinäisen tilalle kahdella eurolla! Sopii erinomaisesti pitkille hiuksille suuren kokonsa vuoksi.

Kaksi ihanaa donitsia Tigerista eurolla, joista pinkin olin ostanut jo aiemmin. Halusin ostaa vielä toisen, kun ovat niin hyvän kokoisia, että tytön hiukset saa juuri hyvin niillä kiinni ja oli kiva saada toisen värinenkin. Näillä saa myös todella söpöt saparonutturat hänelle aikaiseksi!

Heräteostos Seppälästä -50% hyllystä. Hansan Seppälässä oli kokonaista kaksi hyllyä, joissa oli paljon koruja ja hiusjuttuja puoleen hintaan. Olen jo pitkään himoinnut paitaa, jossa olis tämmöiset olkapäissä, joten pakkohan nämä oli ostaa. Taisivat olla noin kolme euroa kappaleelta.

Lisää jännää Tigerista. Eikö olekin maukkaan näköinen? Vaan tämäpä onkin pikkuinen ihana muistivihko, joka on todella aidon suklaan näköinen! Tyttäremmekin koitti onneaan haukkaamalla tätä monta kertaa eripuolilta :D Hintaa tällä taisi olla kaksi euroako? En ole nyt kyllä aivan varma..

Tässä siis tämän päivän asuni! Asu on tämän hetkinen lempparini, vaikken sitä ole ehtinyt kovin paljoa vielä käytellä. Etenkin tuo paita jossa niittejä ja pitkä läpinäkyvä laahus takana on aivan ihana. Se on myös mukavan väljä ja trikookangasta. Löytyi alerekista Skanssin Citymarketista. Sopii myös varmaan kivasti kesäkäyttöön lyhyiden hihojensa ansiosta. Ihana ihana ihana nahkatakki niiteillä löytyi naistenpäivänä Carlingsilta myös jollain todella edullisella hintalapulla varustettuna. Mieheni sen minulle sitten osti naistenpäivän kunniaksi. <3 Kengät pantterikorolla ja pohjalla ovat myös melko uusi löytö myöskin Skanssin Citymarketista alesta 20 eurolla. Mieheni löysti silläkin kerralla kukkaronsa nyörejä ja päätti minua niillä ilahduttaa. Lisäsin toiseen kenkään jännäksi yksityiskohdaksi pronssisen kaulakorun, jossa on helmiä ja siivet. Kuvassa sitä ei näy, mutta se on mielestäni tosi kiva. Ebaystä tilattu koru muutamalla eurolla ehkä. Mustat legginsit ostin vähän aikaa sitten myös Citymarketeista, kun niitä sai 2kpl 10 eurolla. Olen oikea leggareiden suurkuluttaja, sillä ne ovat päällä mukavat ja sopivat melkein kaiken kanssa. Päässä minulla on kuvassa ekaa kertaa yksi Tigerista hommatuista huiveista. Ihana yksityiskohta muuten niin tylsään mustaan pitkään tukkaan.

Tyttären kevätpuku on siskon tytön vanha. Ihana vihreä tähtikuosinen kevätpipo löytyi tarjoustalosta hintaan 9.95e. Todella käytännölliset ohuet kurahanskat jo aikaa sitten Prismasta ja saappaat myös ainakin vuosi sitten myös Prismasta. Kevyt kaulahuivi muistaakseni Hennesiltä.

Tässä näkyy vielä jotenkin vähän paremmin manostamani paidan laahusta takaa päin, sekä takin niittiyksityiskohtaa selästä. Laukku muuten on ihana iso ja tietysti niiteillä, sekä "timanteilla" varustettu. Sain sen viime kesänä synttärilahjaksi äidiltäni ja se on lomamatkaltamme Kreikasta Agia Marinasta ostettu.
 Loppuun vielä pari ystävän toivomaa linkkiä lisää, jotka sisältävät Steampunk sun muita komeita vermeitä ynnä muuta säläää.

Kommentit

E sanoi…
Kiitos kivasta blogista! Löysin tämän, kun googlettelin koiriin ja lapsiin liittyvää tietoa. Meille on tulossa venäjäntoypentu ensi viikolla. Olemme lapseton pariskunta, mutta todennäköisesti sitten joskus tulevaisuudessa on myös lasten aika ja koska koiraan sitoudutaan vuosiksi, halusin jo nyt tässä vaiheessa olla paremmin kärryillä siitä, miten homma toimii sitten joskus perheen kasvaessa. Blogistasi löytyi monia hyviä ajatuksia! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Johtajuusharjoituksia

Upeita tuloksia saatu Herra Pitkäkuonon kanssa erilaisten johtajuusharjoituksien avulla viime aikoina, joista pakko nyt vähäsen kertoa. Ehkä tästä tarttuu teille lukijoille taas muutama vinkki korvan taakse. Olen aina pitänyt huolta siitä, että koirat tietävät minun olevan johtaja erilaisilla arkipäiväisillä asioilla. Tällaisia ovat esimerkiksi ovesta menotilanteet, joissa on siis tärkeää mennä aina itse ennen koiraa. Olipa kyseessä mikä ovi tai portti tahansa. Tämä on mielestäni hyvä olla myös hallinnassa vauvan tuloa varten tai lapsiperheissä, jottei koira ryntäile paikasta toiseen miten sattuu ja esimerkiksi törmää lapseen, hänen ollessaan oven suulla. Meillä koirat istuvat aina ovella siihen asti, että saavat luvan tulla minun perässä. Tätä varten on hyvä opettaa koiralle "odota" käsky, joka vaatii hieman kärsivällisyyttä itseltä, mutta ei loppujen lopuksi ole kuitenkaan kovinkaan hankalaa. Pyydä koira istumaan, tässä tilanteessa yleensä palkkaan koiran heti jo pelkäs

Rauha maassa.

Tänään kirjoittelen eräänlaisesta harjoituksesta, jota olen koirieni kanssa tehnyt jo jokusen viikon lähes päivittäin. Ehkäpä tästä on hyötyä myös muille odottajille tai jo lapsen saaneille. Itse päätin aloittaa kaikenlaiset harjoitukset hyvissä ajoin ennen vauvan syntymää, jotta kaikki olisi koirille selkeämpää jo etukäteen. Aikaakaan tuskin on yhtä paljon käytettävissä tällaiseen pikkuisen nyytin saapumisen jälkeen. Toinen koirani Salvador, josta olenkin jo paljon kirjoitellut, on erittäin reaktiivinen koira, joka reagoi siis hyvin helposti ja melko äkkipikaisesti liikkeeseen, ääniin ja ylipäätänsä kaikkeen yllättävään. Tällaisen koiran kanssa oma rauhallinen käytös ja kehonkieli on valttia. En siis koskaan koe tarpeelliseksi elehtiä voimakkaasti ja hihkua motivoidakseni koiraani, joka taas toimii paremmin rauhallisemman ja hitaamman, tai sellaisen koiran kanssa, joka ei ole kovin kiinnostunut tulevasta tehtävästä. Harjoituksella pyrin siis välttämään koiran äkkipikaisia liikkei

Onnellisesti kotona!

Tervehdys taas kaikille lukijoilleni ja pahoitteluni, kun viime kerrasta on vähän kulunut aikaa! Ymmärrätte varmaan, että arki on viime aikoina ollut hieman erilaista ja olen etsinyt aikaa kirjoittelulle jo jonkin aikaa. :) Pienokaisemme syntyi vihdoin kaksi viikkoa ja kaksi päivää yli lasketun ajan. Haluan jakaa tämän elämäni taianomaisimman ja upeimman suoritukseni teidän kaikkien kanssa. Synnytys jouduttiin käynnistämään, eikä kokemus todella ollut helpoimmasta päästä. Menimme sovitusti aamulla sairaalaan ja aloin saada neljän tunnin välein lääkkeitä, eräänlaisia hormooneja, jotta synnytys alkaisi käynnistymään. Ensimmäiset lääkkeillä aikaan saadut supistukset alkoivat puoli kolmelta yöllä 25 tuntia ennen, kuin vauva oli sylissä. Vietin suurimman osan ajasta kävelemällä ympäri sairaalan käytäviä, kiikkustuolissa kuuman kaurapussin kanssa tai suihkussa, mikä vain antoi edes hetkellisesti paremmat oltavat. Uni jäi siis kaiken lisäksi erittäin vähälle. Onneksi sain kuitenkin tuntien